miércoles, 27 de noviembre de 2013

RISOTTO AMB CEPS

RISOTTO AMB CEPS
Ingredients (per a 7-8 persones):
  • 700 grams d’arròs arbori
  • 50 grams de ceps deshidratats
  • 1 gra d’all
  • 2 cebes tendres
  • 80 grams de mantega
  • 100 grams de parmesà ratllat
  • Una copa de vi blanc (uns 200 ml)
  • 2 litres de brou de pollastre suau (o vegetal)
  • Sal i pebre
Elaboració:
  1.  
  2. Mitja hora abans de l’elaboració del risotto (com a mínim), posem a hidratar els ceps amb llet que els cobreixin.
  3. En una cassola posem 40 grams de mantega a foc mitjà i un rajolí d’oli que ens ajudarà a que no es cremi la mantega. Hi afegim les cebes tendres tallades a dauets i el gra d’all trinxat i ho deixem enrossir.
  4. Paral·lelament posem una olla al foc on escalfarem el brou. No cal que arribi a bullir però sí que l’hem de tenir ben calent.
  5. Un cop tenim la ceba enrossida hi tirem l’arròs i remenem durant un minutet per tal de que s’amalgami dels sabors.
  6. Tirem a l’arròs un cullerot de brou de pollastre i remenem fins que l’hagi absorbit.
  7. Repetirem el procés afegint cullerot a cullerot i remenant tota l’estona fins que s’hagi begut el brou i l’arròs vagi quedant lligat gràcies a l’efecte del midó que va alliberant  al remenar-lo. El procés pot tardar uns 20 minuts.
  8. Passats 15 minuts de cocció afegirem la copa de vi blanc i a continuació els ceps (ja colats) a la cassola.
  9. Els últims 5 minuts remenarem amb compte de no trencar els ceps. Afegirem sal, pebre,  parmesà i els 40 grams de mantega restant. Amalgamem bé i ja ho podrem servir! Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario