jueves, 9 de diciembre de 2010

Escudella de Nadal ( Francesc)


Ingredients:

¼ de gallina(4,50kg)
Un pollastre ( 3,45kl)
200 g d'orella i morro (4,80kg)
1/2 peu de porc (5,99kg)
1 os de pernil sec(1,30kg)
1 os de genoll de vedella i/o d'espinada
100 g de cansalada (6,30kg)
150 g de botifarra blanca(16,63 kg)
150 g de botifarra negra(12,60kg)

Preparació:

A continuació, aboca-hi els cigrons que, prèviament, hauràs d'haver deixat en remull en aigua tèbia durant 12 hores, i deixa-ho bullir. Després afegeix la pastanaga, el nap, l'api i el porro que ja haureu netejat bé. Potser tornarà a sortir escuma, així que tingueu l'escumadora a punt per tornar-la a treure! Deixeu que el brou bulli 1 hora i 30 minuts.

Arribat aquest punt, les carns i les verdures haurien d'estar toves. Llavors, afegiu la col, les patates pelades i tallades en trossos petits i les botifarres. Deixeu-lo bullir 30 minuts més. Tasteu el brou i poseu-hi sal al gust. Bulliu dos o tres minuts més, assegureu-vos que tots els ingredients són cuits i retireu l'olla del foc. Amb molt de compte, coleu el brou a un altra olla. La carn d'olla, la pilota i la verdura, poseu-les i serviu-les en una safata.

I arriba el moment de fer la sopa de galets! Torneu a fer bullir el brou i afegiu-hi els galets. Normalment cal deixar-los bullir durant 12 o 15 minuts, però assegureu-vos del temps de cocció mirant l'embolcall de la pasta. I quan els galets ja estiguin tous (però sense passar-se!), ja podeu servir la sopa acompanyada de la safata amb les verdures i la carn d'olla perquè cada comensal se serveixi el que vulgui.

Bon profit... i bon Nadal!


No hay comentarios:

Publicar un comentario